Interface design

Interface design er design af brugerflader, den del af et program eller web-applikation brugeren interagerer med. Det bedste interface design er en lidt utaknemmelig opgave, da et interface’s fornemmeste opgave er ikke at blive bemærket. Brugeren kommenterer næsten udelukkende på et interface når det er i vejen og dermed ikke har løst sin opgave godt nok.

wireframed har arbejdet omfattende med brugerflader både på hjemmesider og til iPad og iPhone applikationer, og er altid villig til at tage en snak om hvordan et godt interface kan gøre DIN løsning mere attraktiv for dine brugere.

Hvad er et godt interface?

Vi støder på diverse interfaces overalt hvor vi færdes – mobil-telefoner, computere, programmer og websites har alle interfaces som vi dagligt skal forcere. I nogle tilfælde er det en fornøjelse, andre gange føles det som en boksekamp med brugerfladen.

Et godt interface bliver ikke bemærket. Det fordrer i stedet brugerens mål og ønsker. Derfor er godt interface design mål-orienteret – det søger at give den korteste og mest intuitive vej til den ønskede handling.

Et godt interface er funktionelt minimalistisk. Overflødige funktioner er barberet væk og kun det nødvendige er tilbage. Som med mange andre ting er det bedre at gøre nogle få ting rigtigt godt end at gøre mange ting halv-dårligt.

Et godt interface er gennemskueligt. Handling og konsekvens hænger sammen og er klare for brugeren inden handlingen foretages. Brugeren må ikke blive overrasket over konsekvensen af klik på en funktion. Et eksempel kunne være et interface til at slette en fil. I stedet for at have en popup med en “OK/Fortryd” knap kunne man have en “Slet Fil/Fortryd” knap. Herved er brugeren aldrig i tvivl om hvad knappen gør, selvom de ikke har læst dialogen nøjagtigt.

Et godt interface giver feedback, dvs. brugeren kan se konsekvenserne af deres handlinger og skal ikke gætte hvad interfacet laver eller har gjort.

Vigtigst af alt, et interface er konsistent. Når et element har en given funktion, skal dette element ALTID have den givne funktion. Menuer skal ikke rykke rundt, dialog-bokse skal se ens ud, knapper skal opføre sig ens og så videre.

Interface design deler mange fundamentale ideer med web design, hvilket måske ikke er så underligt idet et web design også omfatter et interface til navigation af web sitet.

wireframed har lavet interfaces til især web-applikationer af forskelig art. Se flere eksempler i Galleriet.